onsdag den 13. marts 2019

Quinoagrød med rosiner og mandler




Grøden er genfødt, og den gamle bondespise gennemlever sin anden ungdom. Og det giver god mening – grød er sundt, lækkert og nemt at lave, og så kan den sparer lidt på budgettet. 
Efterhånden er der dukket mange grød-restauranter op især i de større byer, hvor man med fordel kan smage på de forskellige grødtyper.

Køkkenet kalder.



Ingredienser:
(2-3 pers.) 

200g. Quinoa
6 dl. Mælk, gerne rismælk
¾ tsk. salt
50g tørrede frugt (rosiner, tranebær, papaya, melon)
25g mandler eller nødder, hakkede

Quinoagrynene skylles godt i koldt vand og drypper af


Bring quinoa og mælk langsomt i kog under omrøring


Lad grøden koge for svag varme i ca. 30 min., spæd evt. med vand

Smag grøden til med salt og server med frugt og nødder på toppen

Tip: kog evt. frugten med de sidste 5 min. – det giver grøden en dejlig sødlig smag

Det er tid til servering.


Dagens tallerken, Quinoagrød med rosiner og mandler, Velbekomme

Mange glade madhilsner
John

Ingen kommentarer:

Send en kommentar