lørdag den 9. februar 2019

Kærnemælks-suppe




Er en gammel klassiker, blev som regel brugt som forret med en efterfølgende kødret, og kan friskes op med sommerens bær f.eks. rysteribs eller anden marineret frugt, men klassikeren er rosiner eller svesker.

Meget lækker på en lidt kølig efterårsdag, det giver varmen.

Køkkenet kalder



Ingredienser:
(2 – 3 pers.)

¾ liter kærnemælk
50g hvedemel
80g sukker
1 tsk. citronskal
½ stk. citron, saften heraf
2 tsk. vaniljesukker
2 stk. æggeblommer
2 spsk. Sukker (til piskning af æggeblommer)
50g rosiner/mandler

Start med at blande mel og sukker i en skål


Hæld melblandingen i en tykbundet gryde


Tilsæt lidt kærnemælk og udrør melblandingen


Tilsæt citronskal, citronsaft, vaniljesukker og resten af kærnemælken


Piskes godt og varmes nu op under kraftig piskning


Så den ikke skiller, og der skal piskes/røres hele tide

Efter et kort opkog tilsættes rosiner

Æggeblommerne piskes luftig med 2 spsk. Sukker

Vendes i kærnemælks-suppen

Smages til evt. med mere citron

Kan serveres med flødeskum af 1 dl. Piskefløde

Det er tid til servering


Dagens tallerken, Kærnemælks-suppe med rosiner, Velbekomme

Mange glade madhilsner
John


Ingen kommentarer:

Send en kommentar