lørdag den 9. februar 2019

 Éclair lange med lemoncurd og marengs





Éclair er en aflang bagværk lavet af vandbakkelsesdej fyldt med creme og toppet med glasur. Dejen, som er den samme man bruger til profiterole, er typisk formet i en aflang form med sprøjtepose med en stor stjernetylle, og bagt indtil den er sprød og hul indeni.

Køkkenet kalder



Ingredienser:
( 10 stk.)

2 stk. æg
100g hvedemel
1 knv. Salt
70g smør
1,6 dl. Vand
1 gl. lemoncurd
52g past. Æggehvide
60g sukker
1 spsk. flormelis

Start med at varme vand, smør og salt op til kogepunktet


Træk gryden fra varmen, tilsæt alt melet på en gang

Rør dejen sammen med en træske/melaminske

Sæt gryden tilbage på middel varme

Rør konstant i gryden med træskeen/melaminskeen


Rør i ca. 2 min. til dejen samler sig og slipper siderne

Hæld dejen i en skål og pisk med el-piskeren i ca. 1 min.


Tilsæt 1 æg, og forsæt med at piske

Tilsæt det sidste æg af flere gange


Stop med at piske, når der dannes bløde toppe

Og dejen nemt deler sig, når du løfter piskeriset

Fyld dejen i en sprøjtepose med stjernetylle 13 mm

Tænd ovnen på 230 gr.


Sprøjt dejen ud i en lang pølse på ca. 12 – 14 cm.

Dyp en finger i vand og tryk afslutningen ind så den skjules

Sigt et tyndt lag flormelis over hver eclair


Bag dem i ovnen i 5 min. og skrue ned til 180gr.

Bag videre i ca. 25 – 30 min. til de er gyldne

Sluk herefter ovnen, og sæt ovnlågen på klem i 15 min.

Køl kagerne af på en bagerist, inden de fyldes med creme.

Marengs:

Pisk æggehviderne med el-piskeren, til der dannes bobler

Tilsæt 1 spsk. Sukker ad gangen under piskning


Fortsæt med at piske, til marengsen bliver tyk og danner faste toppe

Hæld marengsen i en sprøjtepose med stjernetylle

Prik 3 huller i bunden af hver éclair

Hæld lemoncurd i en sprøjtepose med en lille rund tylle


Sprøjt lemoncurd i hullerne, så kagerne fyldes

Sprøjt små marengstoppe oven på hver eclair


Brænd marengsen med gasbrænderen

Pynt evt. med citronmelisse og citronskal.

Klar til servering.


Dagens kage, Éclair med lemoncurd og marengs og en god kop kaffe, Velbekomme

Mange glade madhilsner
John



Ingen kommentarer:

Send en kommentar