fredag den 11. januar 2019

Paté de Champagne fra 1500 tallet




En æld gammel opskrift på postej, var en af middagsretterne som blev serveret for

Kong Christian d.2 som fange på Sønderborg slot i 1532

(kan fryses rå)

Køkkenet kalder



Ingredienser:
(12 - 14 pers.)

½ l frisk brødkrumme
1 dl. Fløde
4 fed hvidløg
5 – 6 stk. skalotteløg
300g afkølet svinespæk
300g kyllingelever
500g kalvesmåkød
500g svinekød, evt. nakkekam
2 stk. æg
16g salt
2 tsk. peber, friskkværnet
1 tsk. timian, tørret
1 tsk. allehånde
1 tsk. rosmarin, tørret
1 tsk. ingefær, stødt
½ tsk. Nellike, stødt
1 dl. Cognac
1 dl. Calvados
2 pk. Bacon
4 laurbærblade

Start med at udbløde brødkrummerne i fløden, sæt det til side


Hak hvidløg og skalotteløg fint


Lad det klare i lidt smør på en pande


Hak svinespæk og kyllingelever fint i kødhakkeren


Hak kalv og flæskekød lidt grovere

Bland kød, løg, æg, udblødt brød, krydderier, cognac og calvados grundigt


I en form lægges først 3-4 stk. laurbærblade og derpå


Fores formen med baconskiver, der skal hænge ud over siden


Fordel farsen i formene og fold baconskiverne op over


Dæk formen med et dobbelt lag folie og sæt den i vandbad

I ovnen, og bag den i ca. 1½ - 1 ¾ time ved 175 gr.

Fjern derpå folien og lad patéen afkøle

Sæt den i køleskabet under pres et døgns tid


Server den i skiver med cornichoner til

Det er tid til servering.


Dagens frokosttallerken, Paté de Champagne med cornichoner, Velbekomme

Mange glade madhilsner
John

Ingen kommentarer:

Send en kommentar