lørdag den 10. november 2018

Hareragout


Hareragout er en efterårsret, men har man en hare i fryseren kan den også godt spises om foråret.

Ragouten kan laves af en hel hare, men i de fleste tilfælde bliver det lavet af resterne fra en middag med Haresteg på menuen.

Bruger man en hel hare, parteres haren først i meget grove stykker, som brunes af og steges i ca. 50 min.

Derefter piller man kødet fra ryggen og benene.

Køkkenet kalder




Ingredienser:
(6 - 8 pers. alt efter harens størrelse)

1 – 2 stk hareskrog og rester fra haresteg
1 stk. laurbærblad
3 – 5 stk. peberkorn, hele
½ liter Rødvin
50 g smør
5 – 6 spsk. Mel
1 liter fond fra haren
1 spsk. Chutney
1 tsk. Rochefort ost
Salt og peber
Lidt soya
½ spsk. Sukker

Gå rester af kødet igennem fra gårsdagens haresteg

Skær det ud i grove stykker


Pil rester af kød fra benene og skroget af haren

Fordel kødet i plastbeholder med ca. 400 g i hver bøtte


Så er der en middag til 2 personer.

Ben og skrog kommes i en stor gryde


Tilsæt 1 – 1½ liter vand, og ½ liter rødvin

Tilsæt løg i kvarte, laurbærblad og peberkorn

Bring det til kogepunktet

Koger nu i ca. 1½ - 2 timer

Skyen sies fra benene

Skyen koges yderlige ind, hvis der er behov for det

En gryde med 50 g smør sættes over varmen

Mel tilsættes når smørret er smeltet og bruset af

Der piskes godt

Tilsæt skyen fra haren lidt ad gangen og pisk det glat hver gang

Tilsæt evt. lidt mælk/fløde efter behov, til ønsket konsistens er opnået


Tilsæt rochefort og chutney

Tilsæt evt. lidt soya

Smag til med salt, peber og sukker

Hæld den varme vildtsauce over kødet


Lad det køle af og frys det ned

Serveres med kartoffelmos, elller kogte kartofler, knuste kartofler og asier til.

Velbekomme

Mange glade madhilsner
John








Ingen kommentarer:

Send en kommentar