fredag den 2. november 2018

Dansk bøf i fad




Hakkebøf er en traditionel dansk ret. Den spises med bløde løg, kogte kartofler og brun sovs. Tilbehøret kan være surt og sødt som syltede agurker, syltede rødbeder, rødkål, mormor salat og syltetøj.

Bøffen er af cirkelformet hakket oksekød, som krydres på overfladen med salt og peber, steges på en pande, som regel i lidt fedtstof.

Denne opskrift er uden fedtstof på panden til bøfferne, men brunes på panden og færdiggøres i et ildfast fad i ovnen, med en lækker sovs og bløde løg og du bliver ikke skuffet med denne ret.

Køkkenet kalder



Ingredienser:
(4 pers.)

500g oksekød, hakket
3 stk. store løg
150g gulerødder
150g ærter, grønne evt. frost
2 – 3 spsk. Smør/olie
3 spsk. Mel
½ liter mælk + kogevandet fra grøntsagerne
Lidt kulør
Salt og peber

Skræl og skær gulerødderne i mundrette stykker

Kog lidt vand op med et drys salt


Tilsæt gulerødder og ærter og lad det koge i ca. 15 – 20 min.

Der må godt være lidt bid i grøntsagerne

Form bøfferne af kødet, med lidt koldt vand på hænder og spækbrættet


Krydr bøfferne med salt og peber

Steg dem på en varm stegepande uden fedtstof


1 – 2 min. på hver side,


 Læg de brunede bøffer i et ildfast fad


Læg de kogte grøntsager rundt om bøfferne i fadet

Skræl løgene og skær dem i tynde skiver


Steg løgene på stegepanden i lidt smør/olie


Kom de bløde løg op i fadet oven på bøfferne

I en lille kasserolle laves en opbagt sovs af


Smør, mel, mælk, vand fra grøntsagerne og lidt kulør

Smag til med salt og peber

Hæld sovsen over bøfferne i fadet


Sæt fadet i en forvarmet ovn på 200gr. i 10 min.

Serveres med kogte kartofler og mormor salat

Det er tid til servering.


Dagens tallerken, Dansk bøf i fade med kartofler og mormor salat, Velbekomme

Mange glade madhilsner

John


Ingen kommentarer:

Send en kommentar