onsdag den 7. november 2018

Cupcakes med æbler og kanel




En cupcakes er portionsbagværk baseret på bagepulver, og forekommer i såvel søde 

udgaver (mest almindelig i Danmark) såvel som brødvarianter (i blandt andet England).

Dejen minder om sandkagedej og kan smagsgives på samme måde, vaniljesukker, kakao,

 nødder, citronaroma eller blåbær er almindelige smagsgivere.

Køkkenet kalder



Ingredienser:
(12 stk.)

2 - 3 stk. æbler, f.eks. belle de boskoop
75g mandler, grofthakkede
2 stk. æg
125g sukker
2 tsk. kanel
1 tsk. farin, brun
3 tsk. bagepulver
1 tsk. vaniljesukker
250g hvedemel
1 dl. Olie, rasp
1 dl. Græsk yoghurt, eller creme fraiche
½ dl. Honning

Topping til ca. 12 stk.
60g smør, blødt
100g Philadelphia eller
150g flormelis
2 tsk. gransirup (kan udelades)
3 tsk. citronsirup (kan udelades)
1 tsk. kanel
Halvdelen af de hakkede mandler


Start med at hakke mandlerne groft


 Piske æg, sukker, olie, brun farin, yoghurt og honning sammen


I en anden skål blander du mel, vaniljesukker, bagepulver, kanel og


Halvdelen af de hakkede mandler


Skræl æblerne og hak dem fint


Bland melblandingen i det våde og vend de små æbletern i

Fordel dejen i muffins formene og fyld dem ¾ op

Bag dem i en forvarmet oven 200gr. i ca. 15 – 20 min


Tag dem ud og køl af, klar til at modtage topping

Topping:
Bland smør og Mascapone/Philadelphia sammen


Tilsæt kanel, hakkede mandler, gransirup, citronsirup og


Flormelis lidt ad gangen til den ønskede konsistens

Sprøjt toppingen på kagerne med en stjernetyl i sprøjteposen


Klar til servering.


Dagens kage, Cupcake med æbler og kanel, Velbekomme

Mange glade madhilsner
John








Ingen kommentarer:

Send en kommentar