onsdag den 18. juli 2018

Morfars Sønderjyske frikadeller med stuvet spidskål



Sønderjyske frikadeller udmærker sig blandt andet ved brugen af oksekød, rasp og vand.

Indeholder ikke mel, farsen har en konsistens som er lidt mere fast end til alm. frikadeller

De serveres gerne med stuvet hvidkål eller spidskål.

Vi går i køkkenet



Ingredienser:
(4 pers)

250 g svinekød, hakket
240 g oksekød, hakket
1 stk. løg, fint hakket
1 stk. æg
2 – 3 spsk. Rasp
2 – 3 dl. Vand
½ tsk. Herbs de Provence, krydderi
Smør/olie til stegning
1 stk. spidskål, ca. 600 g
2 – 3 spsk. Hvedemel
2 – 3 spsk. Smør
2 dl. Letmælk
2 dl. Kogevand fra kålen
Salt og peber
Evt. muskatnød

Start med at pille og hakke løget fint

Rør kødet sammen med, løg, salt, peber, og krydderi


Tilsæt vand og rør det kun lige sammen, ikke for meget

Tilsæt rasp, og rør sammen til en lidt fast lind fars


Sæt farsen på køl i mindst ½ time.

Smelt smørret/olie på en pande og lad smørret bruse af


Form farsen til frikadeller med en ske og sæt dem på panden


Steg dem på begge sider ved middel varme

Til de er gennemstegte, ca. 15 min

Vend frikadellerne ofte, skrue lidt ned for varmen, så de ikke brænder på.

Tages af panden og holdes varme.

Del spidskålen i kvarter, og skær stokke fra


Del de kvarte kål i 3 - 4 stykker

Kålen blancheres i letsaltet vand 3 – 4 min.


Tages fra varmen og kommes i en sigte, skylles i koldt vand


Lad kålen dryppe godt af i sigten.

Smelt smørret i en gryde og rør det sammen med melet


Spæd med mælk og kogevand

Lad sovsen koge godt igennem


Vend kålen i, smag til med salt, peber og evt. revet muskat

Serveres med groft rugbrød

Så er det tid til servering.


Dagens tallerken, Morfars Sønderjyske frikadeller med stuvet spidskål og groft rugbrød, Velbekomme

Mange glade madhilsner
John





Ingen kommentarer:

Send en kommentar