torsdag den 14. juni 2018


Grøntsagsfad med blomkål, broccoli og squash




Nemt, lækkert grøntsagsfad som tilbehør eller som en ret i sig selv til en kødløs dag.

Med den klassiske ostesovs som passer godt til grøntsager og pastaretter.

Køkkenet kalder



Ingredienser:
(4 pers.)

1 stk. Squash grøn i skiver
500g blomkål i små buketter, brug stokken i tynde skiver
250g broccoli i små buketter, stokken i tynde skiver
25g smør
½ liter Mornaysauce
100g gratineringsost
1 tsk. groft salt
Friskkværnet peber

Skær squashen i tykke skiver ca. 1 cm.


Sæt en pande over varmen ved kraftig varme

Smelt smørret gyldent


Steg squash skiverne ca. 1 min. på hver side


Fordel grøntsagerne i et ovnfast fad ca. 20 x 30 cm.


Hæld saucen over grøntsagerne


Drys med ost, salt og peber

Bag midt i ovnen ca. 25 min ved 200gr.

Det er tid til servering.


Dagens tallerken, Grøntsagsfad med blomkål, broccoli, squash og brød, Velbekomme

Mange glade madhilsner
John

Mornaysauce:

100g Ost revet, gerne emmentaler
25g mel
1 tsk. muskatnød
25g smør
4 dl. Sødmælk
Salt og peber

Smelt smør i en lille gryde under svag varme

Rør mel i og lad det bage lidt

Tilsæt mælken lidt ad gangen, under konstant piskning

Skru op for varmen og pisk godt


Pas på den ikke brænder på, men skal dog næsten op og koge

Tilsæt osten og lad den smelte sammen med saucen


Smages til med salt, peber og revet muskatnød.

Klar til brug.



Ingen kommentarer:

Send en kommentar