tirsdag den 15. maj 2018


Bagt Thai torsk med asiatiske svampe, ingefær og brune ris






En fiskeret fra de sydlige himmelstrøg, hvor fisken er udskiftet med en lidt mere nordligere fisk, jeg har brugt lyssej, men alt anden fisk kan bruges til denne ret.

Lyssejen har en meget fast konsistens i kødet, samtidig med at det er lyst og delikat.

Kødet er meget fastere end kulmulens, noget fastere end kullerens og lidt fastere end torskens. Lyssejen er meget velegnet til retter i ovnen eller på grill.

Køkkenet kalder.



Ingredienser:
(2 – 3 pers.)

500g lyssej filet (torsk)
150g Brune ris
30 g Sorte træ øre, kinesiske svampe
1 spsk. Olivenolie
15 g ingefær, frisk
1 stk. løg
2 fed hvidløg
1 stk. porre, lille
1 stk. forårsløg, stor
1 stk. rød chilie
3 spsk. Østerssauce
1 spsk. Fiskesauce
½ tsk. hvid peber

Kog risene efter anvisning på posen, start med at skylle dem


 Læg de tørrede svampe i blød ca. ½ - 1 time

Pres vandet ud af dem og skær dem i tynde strimler

Skræl ingefær og skær den i tynde strimler (julienne)

Pil løget, halver og skær det i tynde både


Pil og hak hvidløg

Skær forårsløg i strimler, men gem lidt af toppen

Skær porren i tynde skiver

Halver chilien og kasser frø, skær i tynde strimler

Tænd ovnen på 200 gr.

Skær fileten ud i pæne stykker


Er den meget tynd, så skær et snit på tværs og buk resten ind under

Så stykkerne bliver lige tykke.

Pensl lyssej fileterne med olie, krydr med salt og peber


Læg dem i et ildfast fad, steg dem i den varme ovn i 12 – 15 min.

Afhængig af fileternes tykkelse

Varm lidt olie op i en wok eller pande


Steg hvidløgene gyldne og tilsæt løg

Lad det stege et par min, tilsæt svampene, ingefær,

Østerssauce, fiskesauce og hvid peber.

Tilsæt forårsløg og porrer

Anret de stegte grøntsager oven på den ovnstegte fisk

Top med chili og forårsløgstop.

Det er tid til servering.


Dagens tallerken. Bagt Thai torsk med asiatiske svampe, ingefær og brune ris, Velbekomme.

Mange glade madhilsner
John



Ingen kommentarer:

Send en kommentar