fredag den 12. januar 2018

Kyllingeoverlår på efterårsbund




Kyllingekød er kød fra kyllinger, dvs. fra unge høns og haner.

Kyllingekød indeholder mange proteiner, vitaminer og mineraler. Skinnet indeholder meget fedt. Kyllingernes slagtekroppe består primært af brust, vinger, lår og ben.

Kyllingeoverlår er en smagfuld udskæring med sprødt skind.

Køkkenet kalder.



Ingredienser:
(2 pers.)

4 stk. kyllingeoverlår
1 spsk. Olivenolie
Salt og peber
200g kartofler, små og vaskede
1 – 2 stk. skalotteløg
100g cherrytomater
100g champignon eller østershatte
1 stk. rødløg
1 spsk. Basilikum, hakket
Oregano eller basilikum, frisk

Start med at tænde ovnen og sæt den på 200 gr.

Kom overlårene i et ovnfast fad, pensl med lidt olie


Krydr med salt og peber

Steg dem i ovnen i ca. 40 min.


Kog kartoflerne møre i let saltet vand

Hæld vandet fra, og halver kartoflerne

Pil skalotteløg, og hak det fint


Pil rødløg og skær det i fine både

Halver cherrytomaterne

Sauter skalotteløg og champignoner på panden ved middel varme i 3 min.


Tilsæt kartofler, cherrytomater, rødløg og hakket basilikum


Steg grøntsagerne i yderlige 2 minutter

Smag til med salt og peber

Tid til servering.


Dagens tallerken, Kyllingeoverlår på efterårsbund, Velbekomme

Mange glade madhilsner
John


Ingen kommentarer:

Send en kommentar