tirsdag den 9. januar 2018

Bankekød



En god gammel dansk klassiker er bankekød med kartoffelmos.

Bankekød, skiver af skært oksekød, inder eller yderlår, tykkam, der brunes og steges i gryde sammen med laurbærblade, peberkorn og løg.

 I denne version bruger i trykkogeren og laver retten på 30 minutter.

Kan også tilberedes i alm. Gryde med en længere stegetid.

Før stegningen bankes kødskiverne let.

Bankekød serveres traditionelt med kartoffelmos.

Køkkenet kalder



Ingredienser:
(3 – 4 pers.)

500 g oksekød, tykkam
½ dl. Mel
Salt og peber
40 g Smør/olie
1 stk. løg, hakket
3 dl. Okse bouillon
3 stk. laurbærblade
5 stk. peberkorn, hele
Evt. kulør

Start med at skære kødet i skiver


Bank dem flade med kødhammeren imellem to stykker plast


Vend dem i mel blandet med salt og peber


Varm lidt af fedtstoffet op i gryden/trykkogeren

Brun kødskiverne, et par stykker ad gangen


Tag dem op af gryden/trykkogeren


Tilsæt det resterende fedtstof

Brun de hakkede løg let


Læg de brunede kødskiver tilbage i gryden/trykkogeren over løgene


Tilsæt okse bouillon, så det netop dækker kødet

Tilsæt laurbærblade og peberkorn

Lad kødet simrer under låg til det er mørt

Ca. 1½ times tid i gryden, prøv dig frem om kødet er mørt

30 minutter i trykkogeren.

Smag sovsen til evt. med mere salt og tilsæt kulør


Serveres med kartoffelmos og syltede rødbeder

Tid til servering.


Dagens tallerken, Bankekød med kartoffelmos og rødbeder, velbekomme

Mange glade madhilsner
John


Ingen kommentarer:

Send en kommentar