fredag den 21. april 2017

Skagen - fisk på kartoffelkompot og med beurre blanc


En fiskeret hvor jeg har valgt rødtunge, men brug din ynglings fisk, al hvid fisk kan bruges.

Retten er inspireret fra Ruths hotel i Skagen, som er berømt for sine fiske – retter

Vi gør kunsten efter – køkkenet kalder. 



Ingredienser:
(3 - 4 pers)

5 – 600 g rødtungefilét
400 g kartofler, nye
40 g smør
30 g olivenolie
Stilke af persille, kørvel og dild
Skal af ½ økologisk citron
Salt og peber

Beurre blanc:
20 g skalotteløg, fintsnittet
¾ dl. Hvidvin
½ dl. Hvidvinseddike
100 g smør, koldt skåret i tern

Pluk krydderurterne, skyl og tør dem og stil dem på køl

Kog kartoflerne møre i saltet vand med et par sorte peberkorn



Og krydderurterne

Lad dem ikke koge for hårdt, de skal blot simre

Kom alle ingredienserne til beurre blancen, undtagen smørret

I en gryde og reducer til en femtedel

Når beurre blanc lagen er reduceret



Pisk, gerne med stavblenderen, det kolde smør i lagen, lidt ad gangen

Så saucen emulgerer og får en cremet konsistens.

Smag saucen til med salt og peber



Stil saucen til side og hold den lun

Hæld vande fra kartoflerne, og fjern

Peberkorn og krydderurter

Mas kartoflerne let, de skal ikke laves til mos, men

Blot have et par tryk, lad skrællen sidde på

Tilsæt smør og olivenolie i gryden med kartoflerne

Riv citronskallen heri og vend det hel rundt

Smag til med salt og peber

Skær fisken ud i pæne ensartet stykker med samme tykkelse

Det gøres ved at give fileterne et snit, ikke helt igennem fisken

2/3 del inde på fisken fra hver ende



Buk så enderne ind under midterstykket, så fisken bliver lige tyk



Steg fisken på begge sider i lidt olie, på en moderat varm pande

Krydr med lidt salt og hvid peber.

 Steges først på den ”pæne side”, ca. 4 – 5 min på hver side



Server fisken oven på kartoffelkompotten



Top med krydderurter og server beurre blancen til

Tid til servering.


Dagens tallerken, Skagen-fisk på kartoffelkompot og med beurre blanc, velbekomme

Mange glade madhilsner

John

Ingen kommentarer:

Send en kommentar